Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Érdekességek a bambuszrostról

Érdekességek a bambuszrostról  A gluténmentes péksüteményekre gyakran jellemző kukoricaliszt helyett, a Tibidabo termékek olyan értékes összetevőkből áll össze, mint a hajdina, a köles, vagy a bambuszrost liszt. De mit tudnak ezek a különleges összetevők? 

Gluténmentes alapanyagokat bemutató sorozatunkban most a bambuszrosttal ismerkedhettek meg! 

Érdekességek a bambusz növényről:

- sokoldalú, könnyen hozzáférhető, igen értékes növényi alapanyag

- egyes népcsoportok "az ember barátja", "az ezerarcú növény" és "a zöld arany" néven emlegetik  

- a fiatal bambuszhajtások a fenntartható táplálkozás és egészségmegőrzés alternatív táplálékai lehetnek

- a bambuszrügyekből készülő bambuszrost por vagy liszt gazdag élelmi rostokban, allergénmentes, lassan felszívódó szénhidrátforrás, tökéletes alapanyag szénhidrátcsökkentett pizzák, sütemények, pékáruk elkészítéséhez, hozzájárul a gluténmentes tészták jó állagához: pl. csökkenti a tészta morzsolódását, törését, beilleszthető, egészségtudatos étrendbe, csökkentett kalóriatartalmú, energiaszegény, gluténmentes, inzulinrezisztens, cukorbeteg diétákba.